INFÖR GJUTNINGEN
Först bollar vi med er om hur ni vill att er gjutning ska se ut. Det finns några enkla regler som vi pratar om på plats innan gjutningen och håller vi oss till den kommer gjutningen att gå fantastiskt!
Kroppsdelen som ska gjutas smörjs in med babyolja, så att inte modelleringsmassan ska fastna på den och gå sönder när vi avlägsnar den från modellen. (Det är viktigt att formen är så intakt som möjligt så att det ska kunna återge detaljerna med en sådan exakt precision som möjligt.) 
När vi är redo doppar vi kroppsdelen, alternativt smörjer in kroppen med den. När massan har härdat är er del av processen färdig och vi kontaktar er när gjutningen är redo att hämtas. 

Normalt är att man kan få sitt alster  inom 2-3 veckor, beroende underlag och effekt vi kommer överens om. 

INFÖR TASSAVGJUTNINGEN 
För att vi ska kunna gjuta din hunds tass måste du känna din egen hud och veta att den är lugn och inte tappar humöret. Gjutningsprocessen gör inte ont och tar inte lång tid men för en lyckad avgjutning måste djuret kunna vara stilla några få minuter. Vi smörjer hundens/katten tass med vaselin eller annan naturlig släppmedel som är helt ofarligt för djuret  och doppar sedan tassen i alginatet som kommer att stelna inom några få minuter. 
Därefter gjuter jag i min verkstad.

 


Ett bra tips är att två personer följer med på tassavgjutningen, en som som lugnar hunden, gärna håller om den och en som håller i tassen som ska doppas i gelemassan. Det underlättar om man tar med sig djurets favoritgodis.

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

Tel: 073-424 71 05   |   info@kreativia.se   |   Växjö, Risinge

© 2015 Tima Art AB. Kreativia är ett registrerat varumärke av Tima Art AB