******************************************

HUR GÅR AVGJUTNINGEN TILL

INFÖR GJUTNINGEN
Först bollar vi med er om hur ni vill att er gjutning ska se ut. Det finns några enkla regler som vi pratar om på plats innan gjutningen och håller vi oss till den kommer gjutningen att gå fantastiskt!
Kroppsdelen som ska gjutas smörjs in med babyolja, så att inte modelleringsmassan ska fastna på den och gå sönder när vi avlägsnar den från modellen. (Det är viktigt att formen är så intakt som möjligt så att det ska kunna återge detaljerna med en sådan exakt precision som möjligt.) 
När vi är redo doppar vi kroppsdelen, alternativt smörjer in kroppen med den. När massan har härdat är er del färdig och vi kontaktar er när gjutningen är redo att hämtas. 

Normalt är att man kan få sitt alster  inom 2-3 veckor, beroende på vilket underlag och färg du väljer. 

AVGJUTNING PÅ DJUR

INFÖR GJUTNINGEN
För att vi ska kunna gjuta din hunds tass måste du känna din egen hud och veta att den är lugn och inte tappar humöret. Gjutningsprocessen gör inte ont och tar inte lång tid men för en lyckad avgjutning måste djuret kunna vara stilla några få minuter. 
Ett bra tips är att två personer följer med på tassavgjutningen, en som som lugnar hunden, gärna håller om den och en som håller i tassen som ska doppas i gelemassan. Det underlättar om man tar med sig djurets favoritgodis.

GJUTNINGEN

Vi smörjer hundens/katten tass med vaselin som är helt ofarligt för djuret  i alginatet och doppar den sedan i alginatet som kommer att stelna inom några minuter. Medan ni putsar av djurets tass gör vi gjutningen.
Efter 1-2 veckor när stengipset har torkat målar vi och förbereder det enligt era önskemål. 
Normalt är att man kan få sitt alster  inom 2-3 veckor, beroende på vilket underlag och färg du väljer. 

Tel: 073-424 71 05   |   info@kreativia.se   |   Växjö, Risinge

© 2015 Tima Art AB. Kreativia är ett registrerat varumärke av Tima Art AB