Keramikcirklar och workshops

Cirklar, kurser och workshops hålls på Risinge Gård, lite utanför Växjö (300 m från väg 25). Datumen för kurserna och workshopen publiceras i god tid så att du hinner planera och förbereda dig. Cirklarna beräknas komma igång igen till hösten. Är du intresserad av att gå en sådan cirkel skriv gärna en intresseanmälan med "Keramikcirkel" i subjektfältet eller klicka här för att få ta del av med information om hur de går till.

Detta är en påminnelse om ett speciellt och speciellt ögonblick, till exempel ett bröllop eller en evig vänskap! En familjens enhet eller bandet du har med speciella vänner! Alla skäl för att fånga en vacker unik 3D-bild som en påminnelse om dina händer! För att göra intryck lägger du handen / händerna i en behållare med ett hudvänligt alginat där gelningen äger rum efter cirka 3 minuter. Alginatet har nu ändrats till en robust flexibel massa som har tagit över alla detaljer i handen / händerna. Denna form fungerar nu som en form för ett unikt gips- eller hartstryck. Färgen kan sedan väljas. Amavi arbetar med färgerna, modern vit och de realistiska metallfärgerna gamla silver, brons, åldrad brons, guld, antikguld och pärlemor.

Familj Casting
Det är också möjligt att kasta händerna på en hel familj. Det är dock viktigt att barnen inte är för unga (helst cirka 3 år). Detta beror på det faktum att de måste kunna hålla handen stilla under totalt cirka 5 minuter. 

Föreviga dig själv eller dina älskade med konstgjutningens fascinerande process. Varje veck, por och egenhet återges med exakt precision och kommer till liv i skulpturen. Lifecasting (konstgjutningen) fångar ett ögonblick i tiden och är ett ovärderligt minne.

 

minns med kärlek varje gång du rör vid den. Tänk dig att behålla dina nyföddabarns små fötter och händer, eller varför inte när hen är lite äldre och håller sin favoritleksak i handen? Du kan också göra en avgjutning av alla i familjen tillsammans. Vi låter fantasin flöda och skapar enligt personliga konstverk enligt era önskemål. Ett fantastiskt konstverk kan också vara ett nygift eller förlovat par som håller handen. En gravimage som sedan används som tillfällig krubba eller varför inte en vacker lampa i ditt hem.

Möjligheterna för speciella body-castings är obegränsade: din fantasi och idé är tongivarna i denna speciella konstverk. Det du får hem överträffar alla filmer och foton du någonsin har haft och blir en oersättlig artefakt i ditt hem.  
Var inte blyg, bolla med oss så klurar vi ut tillsammans vad som funkar och hur vi kan gå till väga för att lösa det. Våra många års erfarenheter kommer att ge dig den bästa upplevelsen i denna mycket speciella konst där inte bara slutresultat är viktigt, utan också den totala upplevelsen av att möta och skapa din unika bild. 

Vi lägger eventuellt din hand med benet i en behållare med reproduktionsgel, vars gelering äger rum efter cirka tre minuter. Hela kan nu försiktigt tas bort från massan. För hundar med långa hårstrån på tassarna kan detta vara lite obehagligt. Det är naturligtvis också möjligt att skriva ut endast från hundens tass. Vi vet nu av erfarenhet att hand- eller tassgjutning är enklare än att hålla en hundtass ensam. Hunden är ofta lugnare när ägaren håller tassen med sin hand, så att handen och hundens tass går in i alginatet samtidigt.

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

Tel: 073-424 71 05   |   info@kreativia.se   |   Växjö, Risinge

© 2015 Tima Art AB. Kreativia är ett registrerat varumärke av Tima Art AB